sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Inspiraatiohelmiä.

Inspiraatio on välillä todella hukassa ja oma kodin jokainen nurkka on niiiin nähty. Pienikin muutos tekee ihmeitä ja antaa uutta potkua tuttuihin nurkkiin. Instagram on mun aarreaitta, jossa tuleekin seurattua yli 500 mahtavaa tiliä! Nyt kaipaan hieman uutta näkökulmaa ja menenkin huokaileen muutaman tilin kuvien pariin..

Näitten lahjakkaiden naisten kotoa voisin ottaa omaan kotiini kaiken! Juuri oikean rouheeta makuuni. Murrettuja tummia värejä, murrettuja vaaleita värejä, puuta, betonia, koripunosta, huolettoman levahtanut fiilis ja mielenkiintoisia yksityiskohtia. Siis ihan täydellisen upeita koteja! Vau! 


@lottaagaton



@fiefroeling7


@nileht


@bazilicum


@alexandravrennes



Näitä leidejä ja monia muitakin herkkupaloja tulee seurattua päivittäin. Mikä on sun lempparifiidi Instan puolella?





keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Suklaan puutokseen.




Viime päivät ovat olleet henkisesti erittäin raskaita, äitini pieni koira ollut kateissa jo viikon. Vaikka blogissani oli ehkä ajatus puida vain mukavia asioita niin lupasin kirjoitella tavallisesta arjesta ja kaikessa murheessaan tämä on arkeani. 
Jotain piristävää on keksittävä ja mikäpä voisi olla parempaa kuin suklaa. Tai kakku. Tai suklaamousse. Tai...

Suklaamoussekakku. 😍

250g suklaata (löysin kaapista erilaisia tummien levyjen jämiä. sinne vaan!)
80g voita
4 liivatelehteä
2 kananmunaa
1dl sokeria (laitoin 2dl, koska 80% tummaa suklaata)
2dl kermaaa
1tl vaniljasokeria

Suklaaganache.

150g suklaata
1dl kermaa

Tee näin:
Laita liivatelehdet kylmään veteen. Ota suklaalevystä 4 palaa koristelua varten erilleen. Sulata loput suklaasta varovasti mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. 
Vaahdota kananmuna ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. 
Vaahdota vielä kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Sulata voi.
Sekoita sulanut suklaa muna-sokerivaahtoon. Yhdistä seokseen myös sulatettu voi ja kermavaahto. Kuumenna 2 rkl vettä, purista liivatteista vesi pois ja sekoita ne kuumaan veteen. Lisää hieman jäähtynyt seos ohuena nauhana moussen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte 20 cm leveään vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä vähintään 4 tuntia. Ei tässäny keritty odotteleen ganachen kovettumista pursotukseen joten levitin sen vaan päälle ja laitoin vielä suklaahakkelukset sekä kaapista löytyneen Wiener Nougat  -rouheen loput. 







Saa ajatukset edes hetkeksi muualle! 😀
On todella tuhtia kakkua, pieni pala riittää ahdistukseen! Tänään tulee taas etsijäkoira antamaan edes suuntaa missä pikkuinen pörriäinen menee. Kädet ristiin!


torstai 4. helmikuuta 2016

Letitettyä.




Moni varmaan jakaa samaa tuskaa (tai sitten ei) kanssani ja tietää millaista on elää lapsiperheessä ainakin osittain mustan maton kanssa.. Yritän, että sisustus ei rajottaisi liikaa lasten(kaan) tekemisiä ja meillä kyllä syödään sohvalla leipää, sipsejä ja muuta mukavasti murenevaa ja siinähän ne sitten on matolla... Tähän ainaiseen murustelunäkyyn kyllästyneenä aloin kaivata vaaleampaa mattoa jossa ei ihan kaikki näkyisi heti. Saisi olla imuroimassa kolmesti päivässä!

Sopivaa mattoa ei alkanut kuulumaan, kunnes Valkoisen vuoren Katja vinkkasi blogissaan Elloksen matoista ja alekoodista. Sivuja selatessani silmiin osui suloinen palmikoitu villamatto. Rakkautta ensisilmäyksellä vaikka järki sanoi, että tuohan suorastaan imaisee kaikki murut sisäänsä.. 
Järjen tainnutettuani, klik klik ja matto oli matkalla kohti olkkaria. 






Onhan se ihana! Pehmeä, nätti kuin mikä, tuoksuu ihanalle, vaalea ja tuntuu mukavalta jalan alla. Pehmentää myös kivasti kodin tunnelmaa! Mitä nyt, että siitä lähtee karvaa, se kerää ne kaikki murut sisäänsä mutta sen saa yksinkin roudattua ulos tamppaukseen ja se on hyvä puolustus se! :)

Katjalle kiitos alekoodista! Saatto vähän avittaa tätä maton etsintä  -projektia.. :)




Mitäs te tykkäätte palmikoiduista jutuista? 
Ihanaa viikonloppua muruset! Terkuin Annica